Trollfabrik avslöjad i Ramnäs

Det händer suspekta saker även i Bruksorten. Nyligen avslöjade Suravision att Sannfinländarna i Ramnäs börjat sprida rykten och osanningar om politiker, präster, skolvaktmästare, nyhetsfolk och tandläkare i kommunen. Blixt-Manne tände till och åkte till Ramnäs och smög sig på dem vid en gammal fabriksbyggnad i nedlagda Ramnäs Bruk där det rådde febril aktivitet. Missinformationen vevades ut via flera kanaler.

Partiledaren Timmo Akkensonni förnekar och att menar att det bara är ”skitprat från slapparslen”. Men kalla fakta går dessvärre inte att trolla bort.


Vårruset slutade som vanligt

Tusentals surabor gav sig ut i obligatoriska kortbyxor när Vårruset drog igång. De som startade tidigt på morgonen klarade sig bäst. Redan vid lunchtid var kaoset ett faktum. Folk sprang kors och tvärs och tjoade och skrek. I korsningarna gällde inga högerregler och man sprang in i varandra och trängde sig fram. Åtskilliga skadade, skrapade knän och stukningar samt några benbrott och sår rapporterades.
— Det är så här det ska vara, det är helt ok, sa en löpare som fick ta sig till Sjukstugan för omplåstrning. Det är så här varje år, vilt och galet kul. Det är som att släppa ut korna på betet. Alla blir tokvilda.
Städpatrullen på kvällen hittade kastade kläder, glasögon, peruker, löständer samt en benprotes. En öde rullstol med ett saknat hjul stod övergiven på Hjulmakarvägen.


Krafttag mot myggplågan

Statliga Utrotningsverket har nu skjutit till pengar för att få slut på myggplågan vid Kolbäcksån. Sura Hemvärn har intagit markerna och bekämpar dessa aggresiva flygfän å det grövsta.

– Vi är rustade att hålla på så länge det krävs, säger länsfanjukare Malkom Blästerflås. Samtidigt är detta en bra övning för oss och vi låtsas att det är den lede fiendens flygplan vi skjuter ner,


Priskrig i Surahammar

I och med räntesänkningen och uppgång i ekonomin råder nu handelskrig i Sura, Handelsbolaget och Willys krigar med lägsta pris på messmör, persilja, vitpeppar och djupfrysta rabarber. Så passa på.


Fortsätt lämna in era konstiga mojänger

Biblioteket tar emot allehanda udda och konstiga mojänger som göms i källare, uthus, garage och vindar. Här är ett exempel på en inlämnad mojäng som saknar förklaring. Inlämnad av fru doktorinnan Albina Vinkelspalt. Men förklaringen kanske kommer när utställningen invigs så småningom.

Är det någon i läsekretsen som vet vad denna mojäng används till är i välkomna att skriva i kommentarsfälten nedan.


// För Bruksbladet: Mullrik Warmhals, Södra Virsbos Jonglörer

Lämna en kommentar