Vid tidens slut 2023

Vi har mestadels suttit på läktaren och häpnat över allt som händer. Gjort några små minnesanteckningar som vi inte alls förstod när vi senare ögnade igenom dom. Livet går så jäkla fort nu för tiden allt bara sköljer förbi. Man hinner liksom inte sätta ner stövlarna ordentligt i bäcken. Vår fotograf Manne har sporadiskt knäppt en och annan bild för att hålla omkostnadskontot uppe för att undslippa nedskärningar i budgeten.

Telefonen på redaktionen har inte direkt gått varm under året. Dock har vi fått några samtal sedan vi i början av november upptäckte att abonnemangsavgiften inte var betald.

Men nu i mellandagarna tänkte vi ändå försöka skrapa ihop några rader till Bruksbladets nyårsutgåva. Vi får se vad det blir.

Det har varit samma gnäll över höga matpriser, dyrare el, brist på Brylkräm och om huruvida spårvagnen ska fungera eller inte. 

Går som tåget, eller inte?

Spårvagnskonduktör och rälsmästare Zingo Seltersmack har oroats av frusna växlar, missvisande signaler, brist på reservdäck och ungdomar som ränner på spåren. Kontaktar han SJ får han till svar att det är 229 i telefonkö före i honom, suckar han.

ICA-handlarnas miljonvinster

Vi har också pratat med vår ICA-handlare på Handelsbolaget om de smyghöjda priserna och insajderaffärerna, appropå hans nya lyxbil. Den kostade väl en skaplig slant, eller hur?
Men han tiger som muren i avvaktan på ord.

Politiken har heller inte haft det lätt

Förutom den vanliga pajkastningen så anklagas de för att inte ta hand om tryggheten i samhället som de lovat. Fylla, bråk och utanförskap har ökat, liksom bristande snöskottning. Att skylla på sannfinländarna i Ramnäs håller inte längre. Pressekreterare Lotti Piscotti säger att ett utkast till handlngsplan finns på förslagslistan för kommande åren.

Miljöaktivisterna klagar på att man gör för lite för att minska koldioxidutsläppen. De kräver storskalig vindpark uppe på Snickarbacken samt kommunal stöttning av Mutter-Oves vätgasprojekt. Kommunen tiger.
Så vi har inga muntra besked på klimatfronten heller eftersom kommunens miljöansvarige Marta Sidentopp-Wallster (mp) är indisponibel enligt GDPR..

Och hur blir det med NATO?

Det är in i det sista oklart om Sura Hemvärn får bli med i NATO, berättar Major Kurt-Allan Blanksits. Diskussionerna pågår alltjämt. Men han och undersergant Eswald Puckspad håller tummarna på att de ska anses fullvärdiga ett medlemsskap.
– Det är viktigt för säkerheten och tryggheten i kommunen och länet.

Naturligtvis inte. Katten Lurvig48 hittade hem lagom till Lucia efter att ha varit försvunnen i nästan tre veckor. Det var fint.

Hedströms Café har haft högtryck med sina populära vitlöksmuffins och ansjovisvåfflor. Se bilden överst där servitrisen Rebecka Vimpeltäppa serverar Hedstöms gobitar till en stammis (Jojje Blekrygg).

Korv-Anton klagar inte heller, den världsberömda korvkiosken har haft tillströmnimg av såväl suringar som turister från många olika länder.
– Vissa har fått uppleva en äkta varmkorv med mos för första gången i livet, säger Anton.

Och änkan Zetterkvist har äntligen fått sina vinterdäck till rullatorn

Landsfiskal Runar Mutterbräcka rapporterar att han minsann satt några i finkan och dessutom utvisat en ökänd terrorist till Kolbäck på livstid. Ett antal fortkörningsböter har också utdelats samt att en trimmad A-traktor har beslagtagits och hålls fortfarande i tryggt förvar.
– Lite tjafs, snatterier och enstaka slagsmål tillhör vardagslivet i de flesta bruksorter.


Tvillingarna Majsan & Bajsan tog även i år hem förstapriset i Suras Melodifestival med låten ”Halsbloss på allmän väg”. Och bröderna Arme och Harvar Raggsocka vann Konsums kundvagnslopp nedför Snickarbacken utan alltför livshotande skador, enligt doktor Ottar Heidelberg.

Sura Blå var riktigt illa ute

Sura Blå har drabbats av minskade intäkter och ökade kostnader så det till sist blev nästan ebb i kassan. Men de tog saken i egna händer och har fått gå på tiggarstråk för att rädda föreningen och framtida hockeymatcher.
— Vi har spelat och sjungit, sålt lotter och godispåsar, tröjor och kakor och fått in en hel del stålar. Vi har även haft lotterier, Hockey-Lotto och sålt vår kalender med stiliga hockeypojkar, lite lättklädda. Säsongen är nu räddad, medelar Tigern med ett nöjt leende.

(Tyvärr tillåter inte Bruksbladets policy att visa några ekivoka bilder från kalendern)

Så gott folk, än finns det hopp. Ta fram skidorna, olja in pjäxorna och valla för Smerännet 2024 i februari. Mer information kommer kanske…

Vi anbefaller ett Gott Nytt År till eder alla

// För Bruksbladet: Svamphärmare Ruben Svettspjäll.

Lämna en kommentar