Elbilen i Sura får batteritorsk

Härom dagen sågs ett vårtecken, den första elbilen som kör omkring i samhället. Den mycket stolte ägaren, ryttmästare Holger Bakspänd, åkte leende gata upp och ned och visade upp sin nya eldrivna Simca-E. Senare letade han utan framgång efter en laddstation. Framåt kvällen dog batteriet och bilen blev ståendes i backen på Hjulmakarvägen. Och står där än…

Simca-E är den senaste i raden av elbilar som lanserats på bilsalongen i Ransta. Den har en räckvidd på upp till 88 km och toppmodellen har rattmuff, halogenlampor och eldrivna vindrutetorkare.

Larmrapport

Meteorolog Regnar Vädersläpp har via en kollega på NASA hört att en asteroid är på väg mot Jorden med en hastighet på 94 000 km/tim. Han säger att chanserna är relativt små att den träffar oss. Huruvida den kommer att träffa vår fina planet får vi dock veta först 2046.

Dags för Åskar-gala i Folkets Hus

Om två veckor är det dags för den stora filmfestivalen i Folkets Hus, där suringarna tävlar med sina bästa filmer och den åtråvärda Åskarstatyetten. Ett 40-tal filmer har lämnats in och årets Åskarjury med Rune Spänning som ordförande har utsett de 15 finalisterna. 

En bild från inspelningen av ”Vilse i häcken” – ett av finalbidragen.

Priser kommer att delas ut för bästa filmidé, bästa aktör och bästa foto. Även årets kalkonrulle utses. Bland de tippade favoriterna finns Olle Mandelmans film ”En stund i tystnad med Britta”, Lotten Silkesfisks ”Tummen i baken”, Armanas Ryttares ”Natt på Metallgatan” samt Reklam-Bottes ”Under vattnet kan ingen höra dig vissla”. Folkets Hus meddelar att alla platser är redan utsålda och röda mattan är tvättad. Resten får vänta tills de sänds via Suravision.

Hund bet av nästippen

Hundens matte Elina Brysselkvist fick nästippen avbiten av sin hund Hagge. Elina knallade ner till Sjukstugan där man transplanterade ny hud och fixade snoken på tanten. Men nu är hon missnöjd.

– Det växer långa svarta hårstrån på nästippen och jag vill veta varifrån skinnbiten kommer, säger Elina, som behöver raka näsan två gånger i veckan för att inte få in nässkägget i munnen.

Vi kontaktade Sjukstugan, men man hänvisar till patientsekretessen. Elina kräver nu att få en ny 3D-printad nästipp.

Tanya hänger inte läpp

Tanyas Beautyshop i konkurs

Den lilla diskreta skönhetskliniken i garaget hemma hos paret Tanya och Elvis Pettersson på Murargatan har slagit igen. Deras metoder har länge ifrågasatts och de har fått många anmärkningar från Hälsovårdsinspektionen. Paret har haft relativt få kunder och de flesta visar sig vara bedrövade över resultatet. 

– Vi har haft flera nöjda kunder också, menar ”Botox-Tanya”. Så vi hänger inte läpp.

Flera polisanmälningar finns på bordet hos Surapolisen och en rättegångsprocess är i görningen. Flera behållare med okänt fyllningsklet har beslagtagits.

Veckans hjälte

Bruksbladet utser denna vecka kossan Muriel44 till veckans hjälte. Hon tog sig an två vilsna och utsvultna små kalvar från någon granngård i trakten kring Elingbo. Muriel44 tvekade inte och de små kalvarna meddelas må fint och trivs i hennes omhuldande sällskap. Det är kärlek det! Grattis Muriel44.

// För Bruksbladet: Egbert Mjällbyk, Torra sheriffer, Skultuna upa.

Prenumerera gratis på Bruksbladet nedan, fyll bara i din mailadress.

Lämna en kommentar