Sov gott i Påsk

Som ni säkert vet så är det en tävling varje påskhelg i konsten att sova längst. En tuff utmaning för morgonpigga. Det börjar redan på Långfredagen då den som kommer upp senast får titeln Långlaten, påskafton Påskaloska osv (se nedan).

Torsdag – Kråklorten
Fredag – Långlaten
Lördag – Äggskäppa
Söndag – Påskloska
Måndag – Andagstoska

I år anordnar Hembygdsföreningen en tävling för att pigga upp oss. Du som kammar hem en eller fler av påskens sovtitlar ska skicka in titel och klockslag då du gick upp.

Ange också namn, adress, personnummer, telefonnummer, Bank-ID kod och skicka eller mejla det till Hembygdsföreningens sekreterare Olivia Nudelkott, inmail@xhack.ru

Förstapris är en fin påskbonad med kycklingar.

Några Påskvarningar

I påsktider har det förekommit grupper av ”oskyldiga” barn utklädda till påskkärringar som ringer på och tigger godis. Låt dig inte luras. De kan vara förklädda kurirer för kriminella gäng som sonderar framtida hem att råna. Barnen är i regel inte beväpnade. För säkerhets skull ring 112 om de ringer eller knackar på, säger landsfiskal Runar Mutterbräcka. Är de utklädda till påskharar är risken större att de är hotfulla.

Påsken gör något med oss

Från att vara en helt vanlig familj så börjar vi måla ägg, äta godis ur stora pappersägg, odla inomhusgräsmattor med gula kycklingar, duka julbord för andra gången och leka ägglekar och sjunga snapsvisor. Men tomten kommer inte. Sorry.

Påsksmällar förbjudet

Landsfiskal Runar Mutterbräcka vill att vi påminner om att det råder förbud för påsksmällar och fyrverkerier. Inte ens 1-öres smatterband är tillåtna i samhället. Det är numera också förbjudet att skjuta kaniner och harar eller andra levande varelser, förutom i nödvärn.

Redaktionen önskar Glad Påsk med måtta

// För Bruksbladet: Motorsågsjonglör: Petrus Svammelspjäll, Palsternackans Vänner, Påskön,

Lämna en kommentar