Konstgjord Intelligens i Sura

Ett gäng unga forskare vid Lisjö Universitet (fd Lisjöskolan) har utvecklat något de kallar Konstgjord Intelligens. Enkelt uttryck är det en programvara som lyssnar och lär och efterhand kan börja dra egna slutsatser och sammanhang. Låter det knäppt? Det är det också. Ingen jäkel tror på´t. Men trots det så har de fått forskningsanslag bl a från kinesiska regeringsföreträdare, CIA och Mutter-Ove.

Tanken verkar vara att utveckla tekniken såpass att den kan ersätta oärliga och halvtokiga, okunninga beslutsfattare och politiker med mer intelligenta maskiner, som med all insamlad data tros kunna fatta klokare beslut för allas bästa. 

Men tänk om. Om Nisse Granburk som är jättekär och vill gifta sig med Saga Lädersylt tillsammans går till pastorsexpeditionen för att boka sin vigsel. Istället för pastorn finns nu en maskin som meddelar ”Tyvärr, prognosen är att Nisse kommer att vänsterprassla med Sagas syster inom ett halvår och ni är skilda inom 14 månader, en vecka och tre dagar från nu”.

Skriv gärna till oss och berätta om vad du tänker om detta.

Populäraste namnen i Sura 2022

Vi har pratat med syster Magda på BB-avdelningen på Sjukstugan och nyblivna föräldrar om vilka namn barnen fått för att hitta de tre populäraste under 2022.

Grabbligan vanns av Malte, Totteman och Kvarten.
Bland tjejlaget toppade Bittan, Frigolina och Knuttan. Efter ivrigt letande har vi hittat vinnarna. 

Bilden: Bittan Rosita Pepparverk och Malte Ali Hamed-Svensson

Före detta kommunalråd ville bränna kommunlagen

Vi har fått nys om att den tidigare socialnämdspolitikern Perkka Korvonen (sfr, Sanfinnländarna i Ramnäs) bett om tillstånd att elda upp Sveriges Kommunlag vid en tillställning utanför kommunhuset i protest att han avsattes på grund av bristande närvaro och intresse. Bruksbladet misstänker att rattfyllan även spelat in.

Polisprefekt Allvar Groth ansåg det olämpligt och gav nobben, samt hänvisade till grusgropen på åsen. Perkka meddelar att han nog kommer på något bättre. 

Stark inflyttning i Sura

2022 var rekordår för antal nyinflyttade i vårt kära Sura. Hela 22 personer blev suringar och flest av dem under hösten. Vi frågar Gösta Sordin (s) som är vice ordförande varför man flyttar till Sura.

– Dels är det snåla västeråsare som vill bo billigare. De höga elpriserna under hösten har ökat takten. Men det är också inflyttade från Ängelsberg och Seglingsberg som vill ha lite mera stadsliv, fart och fläkt i livet.
– Men nöjeslivet i Sura är väl inte lockande? kontrar vi.
– Säg inte det, vi har ju Folkets Hus, Korv-Anton, raggarrundan,, viadukt och två järnvägsövergångar med bommar. Det är inte illa, avslutar han och skyndar iväg till ett möte med det nyligen uppsagda hemtjänstföretaget, AB Hemtjänstföretaget.

Väderexperiment på drift

Uppsläpp Väderballonger

Vår käre lokalmeterolog Regnar Vädersläpp genomförde ett mindre lyckat experiment härom veckan, då han ville mäta lufttemperaturen på hög höjd. Med två gasfyllda större ballonger försedda med termometer och radiolänk släppdes de upp under en meterologisk cermoni från väderstationen vid Snickarbacken..

Under flera dagar kunde temperaturen avläsas tills den upphörde helt. Man antog att att batterierna i radiosändaren hade slutat fungera i kylan. Men så var det inte. Ballongerna hade sugits in i de så kallade Jetströmmarna och för några dagar sedan kunde NASA rapportera främmande radionsignaler över amerikanskt mark. NASA tog för givet att det var en kinesiska spionballong och ytterligare en påträffades över Latinamerika. Detta ledde till kritiskt kyliga diplomatiska relationer med Kina.

Regnar Vädrsläpp har skickat ett SMS till NASA där han erkänner att han är boven i dramat, men har ännu inte fått någon reaktion.

Tuffa tider

Flera större arbetsgivare har gått samman och erjuder både män och kvinnor permanent obetald barnledighet på obestämd tid.

Bruksbladet avslöjar...
Kilovis med hemliga dokument hittade undangömda i garaget hemma hos ledningen i bygg-och miljönämnden….  …mer info kommer…

// Pronomenförnekare Tygulf Palstersocka, Oljeplattformen Västersjön.

Lämna en kommentar