Är våren på väg nu?

Dagarna blir längre och vår käre lokale meterolog Regnar Vädersläpp förvarnar om att våren kan vara på väg. Mildväder med flera plusgrader väntas. Men det kan fortfarande vara kallt om nätterna, så långkalsonger anbefalles tills vidare.

Spottlov i Sura

Då är det åter dags för spottlovsvecka i bruksorten. Veckan då vi spottar upp oss. Som vanligt anordnas en hel del spottlovsaktiviteter i samhället. I Folkets Park anordnas såväl spott i prick som längdspottning hela veckan. Utförsspottning från Vattentornet och spott i motvind är populära grenar.

– Jag tänker vinna i år igen, säger fjolårsvinnaren i storloskan, Sven-Isak Mjällfilt, som satte rekordet på 228 gram.

Utebliven vintersport

Suras Vasalopp, Smerännet, från Smedjebacken ner till Sura, har utebliviit tre år i rad. Först på grund av pandemin och nu på grund av utebliven snö. Sura skidlandslag och skidskyttar anser att de tränar och vallar till ingen nytta. Flera i laget överväger därför att gå över till andra vintersporter som t ex snöbrottning, störtpulka eller kast med liten motorsåg.

Skickar pansarvagn till Ukrajna

Sura Bruksmuseums styrelse har beslutat att skicka sin pansarvagn från utställningen  till de stridande förbanden i Ukrajna. Den skickas kamoflerad på järnväg till de stridande trupperna.

– All hjälp de kan få är till nytta, säger intendenten Svenne Plattflak.

Kungen på rundresa

Svenske konungen hans majestät är på rundresa i landet tillsammans med hans sambo, drottningen. Den officiella anledningen är att de firar 50 år. Inofficiella källor avslöjar att de i själva verket är mycket äldre. Ett antal konserverande behandlingar och retuscherade foton har hjälpt dem att hålla skenet uppe. Den egentliga anledningen resandet är att Kungen letar efter sin mobiltelefon som han glömt i någon stad efter en tidigare resa, avslöjar slottets reseplanerare. Huruvida de besöker Surahammar är okänt.

Kommunalt dilemma

Den franska utställningen Jouets sexuels en tournée (Sexleksaker på turné) har aviserat att de vill komma till Bruksorten. Utställningen har lockat många på andra håll i landet. Bland annat i Avesta där Rut och Tage Söderkrök vittnat om en kick och nytändning i sin relation.

Sura kommun har nu att ta ställning till denna förfrågan och så vitt vi vet så är man tudelad i ärendet. Ledningen är relativt positiva och rodnande nyfikna medan Miljöpartiet med stöd av KD tar starkt avstånd från sex rent generellt, utom då det gäller absolut nödvändig påkallad och lagstadgad fortplantning.

– Grönsaker är bättre än dildos, säger Marta Sidentopp-Wallster (mp).

Vad suringarna tycker har vi inte undersökt ännu.

Bruksbladet avslöjar…
De misstänkta hemliga dokumenten som upptäcktes i garaget hemma hos ledningen i bygg-och miljönämnden visade sig vara säckar med strimlade dokument. Vi har ännu inte hunnit tejpa ihop dem för att kunna avgöra vad de innehåller. Säckarna har forslats till Ängsgärdets Dagterapi för utredning. Åtal har därför inte kunnat väckas enligt advokat Filip Skräpström.

// Er tillgivne Dragspelskirurg Edmont Bälggren, Ostindiska Spelmanslaget, Himmeta

Lämna en kommentar