Har Väderverket fått hjärnsläpp?

Väderverkets datacentral hackad

Tjugofem grader kallt ena veckan och plusgrader nästa. Vad är det för fel på vädret? Det ställer till problem för många suringar som måste ha både kort- och långkalsonger respektive termotrosor och mamelucker redo för att anträda dagen. Enligt vår lokale meteorolog Regnar Vädersläpp som varit i kontakt med Väderverket så är det strul med väderdatorn.
– De tror att ryska regeringsstödda hackare har tagit kontroll över vissa delar av vädersystemet som dirigerar molntrafiken och termologiken i Norden. De jobbar på att få det att plana ut.

I Surahammar är man överlag missbelåtna över hur vädret sköts. Kommunen får många klagomål och även Bruksbladet.
Men vår fotograf och viking, Blixt-Manne, har dock inget emot att skotta snö i kortbyxor.

Dömd till byxtvång

Mannen som sprang spritt språngandes naken över planen mitt under damfotbollens slutmatch i fjol har nu fått sin dom. Till historien hör att medan överläggningarna genomfördes i rummet bredvid, så strippade han igen när de återkom i rättssalen. Han menade att han ville vara naken inför sitt öde, som blev 3 mån fängelse med byxtvång och bälte med GPS.

Nya vinternöjen i Surahammar

För att öka aktivitetsnivån och hålla suringar vid god kondition och vigör så startar i februari två nya och intressanta aktiviteter som man hoppas ska locka suraborna ur huset.
Det ena är Sura Skidsällskap som bjuder in till att delta i skidbalett två dagar i veckan och den andra händer i badhuset som startar upp 200 m hindersimning varje tisdag och lördag.

Knark i kommunhuset?

Vi läser om att man funnit alarmerande kokainspår i riksdagshuset och det höjs röster om att drogtesta hela riksdagen. Vi fick låna knarkhunden Pluto från sheriffen, som fått sniffa igenom Suras Kommunhus. Knark hittade han inte men vi upptäckte smygrökning på toaletterna och tomma ölburkar och vodkaflaskor i avfallet samt två begagnade dildos. Vi rapporterade det till kommunledningen.
Kommunens Gösta Sordin och miljöansvarige Babsan ”Bingo” Heidelberg vill inte kommentera vår undersökning utan hänvisar till kommunsekretessen.

– Det ska bli jättespännande, tycker Surascouterna

Surascouterna i final

I helgen gick Suras Scoutkår vidare till final mot Harmångersscouterna i knopknytning på tid. De olika grenarna är pålstek, råbandsknop, dubbelt halvslag, apnäve, överhandsknop, skotstek, ankarstek och plankstek. 
Finalen går av stapeln 24 mars i Borlänge.

// För Bruksbladet: Egon Myrsocka, fritidskverulant.

Vill du få Brukbladet via mail ska du prenumerera längst ned på sidan.

En kommentar på “Har Väderverket fått hjärnsläpp?

Lämna en kommentar