Senaste Nytt från Bruksbladet

Stor knarkhärva – Tangoligan gripen

Polisprefekt Allvar Groth och landsfiskal Runar Mutterbräcka kallade till presskonferens igår (myckt särskild händelse) för en viktig nyhet. Polisen har tillsammans med knarkhunden Pluto ringat in och arresterat de fyra halvbröderna som utgjort Tangoligan i Sura.


– Tangoligan är en avknoppning av Foxtrot-nätverket, precis som Rumbaligan i Fagersta och Hamboligan i Gävle.. Kärnan i Sura består av fyra halvbröder som nu är häktade. Vi har haft dem under luppen en längre tid och slog till strax efter att de fått en större narkotikaleverans, berättar Allvar Groth, och de sitter nu häktade i väntan på rättegång.
Polisen kan i detta läge inte lämna ut några detaljer på våra nyfikna frågor.
– Ja jäklaranåda, säger Blixt-Manne, det hade vi inte väntat oss. 

Sura Blå är inte på topp

Flera förlustmatcher på rad är ingen drömstart för hemmalaget nr 1. Man misstänker att julmaten och glöggen kan vara en bidragande orsak. Men nu blir det andra bullar med hårdträning fem dagar i veckan för att få grabbarna i trim, säger tränaren ”Vargen” Bastian. Vi ska få ordning på pucken.

Många nya företag i Sura

Det går en våg av nyetableringar av nya företag som kan erbjuda mer arbetstillfällen om vi har tur. Här är några av dem:
P&T Plåt och Tobak – plåtslageri och tobakstillverkning
Magnapol AB – energiforskning jordenergi, djupborrning m m
Erikssons Kött och Bygg
Berras Trading – handel med allt som ger stålar
LockFish – försäljning av lås och egentillverkade fiskpinnar

Hemvärnet hämtade oss

Hemvärnet blev lite upprörda av vår senaste artikel så fanjunkare Arnold Bock hämtade oss och tog oss med till övningsfältet på hemlig plats för att visa sina resurser om kriget kommer. 

Vi måste säga att vi blev överraskade och häpna över deras nya resurser. Blixt-Manne fick tillstånd att ta en bild på avstånd för att visa suringarna.
– Hälsa era läsare att vi är redo att stå upp för Sura om det blir allvar.

Grönt vatten i Ramnäs

Flera Ramnäsbor har hört av sig om att vattnet i kranen är grönt. De undrar om det kan vara farligt att använda. Vi frågade vår läkare Dr Heidelberg som svarar:
– Det tror jag inte. Grönsaker brukar vara nyttigt. Så jag ger grönt ljus till att använda det som vanligt, men man kanske ska räkna med att tänderna kan bli missfärgade.

Behöver du tappa några kilon?

Är det fler än Blixt-Manne som känner att magen svällt upp och kläderna har krympt efter all julmat och godis? I så fall har vi ett förslag. Anmäl dig till Suragympan som lovar att dansa ut julens fett genom dans, fettgympa, långpromenader, brottning, tyngdlyftning, vedhuggning och kast med bildäck. I programmet ingår också kostvanor och lättviktsrecept. 

// För Bruksbladet: Ivan Släpstör

TIPS Klicka på Prenumerera längst ned på sidan så får du ett mail när ett nytt nummer av Bruksbladet är ute.

Lämna en kommentar