Hemvärnet in i NATO

Sura Hemvärn gläds åt att få gå med i NATO. om nu Sura blir antaget. En ansökan från Major Kurt-Allan Blanksits lär vara på väg. Protester har ju kommit från bland annat Munktorps Hästgård. Men undersergant Eswald Puckspad misströstar inte utan ser fram mot lite nya och moderna skjutgrejer. 

Sura Melodifestival inställd

Suras Melodifestival blev inställd på grund av att Folkets Hus hade glömt att betala elräkningen så det var både strömlöst och hopplöst. De få anmälda artisterna vägrade framföra sina bidrag a capella, utom Trum-Olle. Runar Spänning hoppas på att kunna genomföra festivalen senare i höst.

Telefonväxelkupp

Egon Muskot har lagt ett bud på Sura Bruks telefonväxel med motivationen att han vill göra den mer tillgänglig. Bruksledningen uppfattar det fientligt men har ännu inte svarat på budet. Egon Muskot har samlat kapital genom att sälja majblommor och sålt aktier i sin bilverkstad, Sura Bil & Motor. Bland annat vill han släppa in Zeke Trumstut som blev portad när han spred lögner när nya disponenten tillsattes samt stormade bruksporten. Dock utan att komma in.

Stökig äldrefest

Festen på Östergärdets servicehus spårade ut rejält enligt rapporter. Flera av äldreboende blev rejält berusade då bubblet hade spetsats med vodka. Rullstolsrallyt slutade i seriekrockar och ambulans till sjukstugan. Fyra boende rapporterades saknade efter rollator-tipspromendaden utomhus. Pilkastningen gick riktig illa då en i personalen fick en pil i låret. Gammeldansen fick avbrytas då fler dansande par övergick till hångel. Och kvällen slutade med tumult och slagsmål då man inte kunde enas om vilket rum som var sitt eget. Det är oklart vem som spetsade bubblet. Föreståndaren försäkrar att nästa fest blir alkoholfri.

Locka hem suringar gick inte så bra

Kommunens kampanj, att locka utflyttade suringar hem till Sura igen, har inte gett något större resultat. Man har bl a lockat med McDonads-checkar och fri parkering. Vi letade upp Jörgen Göring som flyttat iväg ända till Dysseldårf, han sa: –Vafan, det finns ju inget McDonalds och all parkering är ju redan fri. Jörgens pappa hade flyttat till Olberga strax efter kriget där han hade uppfödning av vildsvin.

Sura får nytt Spa

Sura kommer att få en ny spa-anläggning i delar av gamla brukskontoret som står tomma. Sura Spa rekryterar nu personal för utbildning och räknar med att öppna under de kommande åren. Bland behandlingar kommer bland annat att erbjudas:

  • Skön ryggmassage med liten trädgårdsräfsa
  • Oljeinpackning med svartolja från finska viken
  • Ansiktsmaskar
  • Fettrullning med brödkavel
  • Borttagning av pigmentfläckar med potatisskalare
  • Porrengörande lösningsmedel eller syra
  • Fotmassage i centrifug
  • Hårmassage med härdande silikon

– Mycket populära och sköna behandlingar som skapar energi, säger föreståndaren Olga Vaselinskij, både hos kunderna och personalen.

Kortnyheterna

Suras Hälsoförvaltning var ute och firade glatt och högljutt igår på Gyllene Hjulet, Det visade sig att de var ute för fira att de utrotat Covid-19 i kommunen. Det är fjärde gången de är ute och firar det sedan pandemin började.

Ryska klubben har dechiffrerat ett meddelande från Kreml där Pruttin är mycket nöjd med resultatet att sätta landet i bankrutt och personligen framstå som en galning som förlorat omvärldens respekt. Helt enligt planerna, säger han.

Kroppspråkscoachen Salamandra Hallonbett har haft en endagskurs för kommunens chefer i konsten att tyda människors inre genom deras kroppspråk. I kursprogrammet ulovas deltagarna att efter kursen kunna med 85% säkerhet avgöra om en person sitter eller inte.


// För Bruksbladet: Stenslickare Margot ”Mandla” Summerfläsk, Krypterade Kirurger, Ramnäs Lasarett.

Lämna en kommentar