After the Påsken

Då är vi på banan igen efter en påskveckasvila. Stora saker har hänt i Sura som vanligt och här kommer ett axplock från bruksorten.

Stulen bil återfunnen

Landsfiskal Runar Mutterbräcka meddelar att en stulen bil har återfunnits. Det är ingen bil vem som helst. Det är den forne disponent Einar Armens paradbil. Den stals kort efter att han lämnat över disponentposten till Göte Hedenhös. Bilen återfanns i en lada i Uttersberg. Hur den hamnat där är okänt. Den upptäcktes tillsammans med annat stöldgods vid ett tillslag mot misstänkt hembränneri. 140 liter mäsk beslagtogs för vidare förhör.

Sura Slappers IF

Under påskveckan startade en ny sportklubb av några entusiaster. Sportgrenen Örfilsboxning eller Slap Boxing är relativt ny i Sverige och har sitt ursprung i Sibirien där man länge örfilat varandra för att få upp värmen. Klubben hoppas att fler ska ta efter. Boxningen sker utan handskar med öppen handflata och det gäller att utdela snabba örfilar tills en av de tävlande ger upp, berättar klubbledaren Malte Snyting.

Badkatapulten

Campingbadet förbereder badsäsongen

Arbetet har börjat med upprustning inför badsäsongen. En rad nyheter kommer att erbjudas badgästerna. Bland annat en ny Badkatapult som med full kraft slänger badaren ut i vattnet. Varmvattenduschar, fler utedass samt en utbyggd servering är på gång. 
– Och vi satsar som vanligt på tävlingen Stora Magplasket, säger badmästare Sivert ”Bad-Olle” Leverhög. 
Sura Kommun har också meddelat att det råder allmänt drunkingsförbud hela sommaren.

I väntan på badsäsongen så passar Henrietta Hälström på att slå ett slag för sitt uppiggande elfotbad för trötta fötter.

Tränar med elchockvapen

Sura Poliskkår har varit på kurs och utbildat sig i användande av elchockvapen.
– Det var skoj, tyckte polisaspiranten Nisse Strömpäls. Enda nackdelen är att man måste ha tillgång till ett eluttag eller ha ett batteripack på ryggen. Men det är ju helt klart mer humant än att skjuta hål i folk.

Jaktlag i skottlinjen

Vi hörde att det var brist på villebråd när Sura Jaktlag var ute härom kvällen i skogarna söder om samhället. En av jägarna, Henry Filtskaft, hörde en rörelse i buskaget och smällde av ett skott. Dessvärre var det inget vildsvin han träffade. Det var en jägare från Hallstajägarna som fick ett skott i benet. Han fördes iväg med ambulans och är inte allvarligt skadad. Dessbättre sköt inte Hallstajägarna tillbaka.

Sura Jaktlag mot Hallstajägarna hade kunnat sluta i ett skogskrig.

Fästingsäsongen börjar nu

Blanda inte ihop det med festsäsongen, den infaller i maj. Nej, det här handlar om de små krabaten som smyger på ett värddjur, t ex hund, katt eller en människa. Där borrar de fast sig för att suga blod. Jagar de i flock kan de tömma ett ben på några dygn. Det kanske inte låter så farligt men problemet är att de kan föra med sig sjukdomar som t ex TBE
Därför bör man snabbt ra bort dem med en speciell fästingkofot. Och dessutom ta TBV-vaccin på sjukstugan för att förebygga allvariga sjukdomar. TGV kan ge hjärninflammation och andra hjärnsläpp, Så boka tid nu.
Sjuksyster Dagmar väntar på dig…

Sen var det till slut debatten om könstillhörighet…

Vi på Bruksbladet lägger oss inte i den politiska debatten, utan tycker att det är upp till var och en att bestämma vad man är. En dag i taget och byta när och om man vill. Man kan ju alltid ångra sig dagen efter om det kändes tokigt. Vi vet inte vad våra läsare tycker, dela gärna med er i kommentarsfältet.

SENASTE NYTT !!!

I dag tidigt upptäckte man en illegal grupp av ”Hillbilly” katter söder om Ramnäs, närmare bestämt i Urmakarbo. Vad som är motivet för deras aktivitet är ännu inte klarlagt. Misstankar om både ryska och kinesiska influenser sprids på folkmun i området.
Oavsett är produktionen tydlig nog meddelar polisprefekt Alvar Groth. Vi har följande bildbevis:

// För Bruksbladet: Stigvild Pladderman, Lisjöbadet.

En kommentar på “After the Påsken

Lämna en kommentar